tag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post3314235416201629665..comments2024-02-15T18:11:35.366+01:00Comments on Czary - gary w kuchni: Bułki bez drożdżymagdamhttp://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-63395499867166384402016-05-14T14:03:40.853+02:002016-05-14T14:03:40.853+02:00Zrobiłam, ale doszłam jeszcze cukru, rodzynek i wi...Zrobiłam, ale doszłam jeszcze cukru, rodzynek i wiórek kokosowych.<br />Boskie!!!Stalowa Magnoliahttps://www.blogger.com/profile/04959500836115027766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-8474246814986058642015-10-15T19:17:25.055+02:002015-10-15T19:17:25.055+02:00Bardzo się cieszę, że bułeczki smakowały :-)
Na p...Bardzo się cieszę, że bułeczki smakowały :-) <br />Na przyszłość proszę zaznaczyć treść przepisu myszką i wydrukować zaznaczony fragment :-)<br />Pozdrawiammagdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-48920337605083599632015-10-15T17:47:16.298+02:002015-10-15T17:47:16.298+02:00Swietne,bardzo dziekuje za przepis-szkoda tylko ze...Swietne,bardzo dziekuje za przepis-szkoda tylko ze nie ma wersji do druku..przy komputerze zawsze ktos a zapamietac lub przepisywac ciezko..ale i tak dziekuje bo sa pycha-pozdrawiam serdecznie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-1003003738428067992015-06-20T23:26:53.737+02:002015-06-20T23:26:53.737+02:00Wyglądają apetycznie jutro spróbuję upiec...Wyglądają apetycznie jutro spróbuję upiec...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-27575379872543604002015-03-11T18:52:06.167+01:002015-03-11T18:52:06.167+01:00nigdy nie zamieniałam, ale myślę, że tak :-)nigdy nie zamieniałam, ale myślę, że tak :-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-79197612135155764872015-03-11T17:13:59.104+01:002015-03-11T17:13:59.104+01:00Można użyć mąki gryczanej zamiast pszennej?Można użyć mąki gryczanej zamiast pszennej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-59919246837006236572015-02-07T13:24:24.656+01:002015-02-07T13:24:24.656+01:00Pycha ale ja zamiast 3 szklanek mąki pszennej doda...Pycha ale ja zamiast 3 szklanek mąki pszennej dodałam jedną szklankę mąki żytniej :) pyszne i szybciutkie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01405135417655644970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-49536680982218196482015-01-21T00:34:30.384+01:002015-01-21T00:34:30.384+01:00oczywiścieoczywiściemagdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-29381247859209297622015-01-20T22:04:11.014+01:002015-01-20T22:04:11.014+01:00a czy inne ksztalty tez mozna robic?a czy inne ksztalty tez mozna robic?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-23488671931910807822014-07-24T09:53:13.219+02:002014-07-24T09:53:13.219+02:00Myślę, że można użyć czegoś innego niż mleko, po p...Myślę, że można użyć czegoś innego niż mleko, po prostu będzie trochę inny smak :-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-83454207006670114852014-07-24T07:42:27.113+02:002014-07-24T07:42:27.113+02:00witam,
mam pytanie czy mozna zamiast mleka dodać w...witam,<br />mam pytanie czy mozna zamiast mleka dodać wodę. Moje dzieci nie mogą mleka chyba że dodać mleko roślinne. Co o tym sadzisz? <br />pozdrawiam SylwiaSylwianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-51908584058608338752014-07-02T17:39:59.426+02:002014-07-02T17:39:59.426+02:00Robiłam z tego ciasta różne kształty bułek, ale ba...Robiłam z tego ciasta różne kształty bułek, ale bagietek nie, ale myślę, że możesz spróbować :-) pozdrawiammagdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-15611273696786949182014-07-02T04:56:32.473+02:002014-07-02T04:56:32.473+02:00Dopiero trafiłam na ten przepis ale na pewno go dz...Dopiero trafiłam na ten przepis ale na pewno go dziś wypróbuje a co myślisz o wykorzystaniu tego przepisu na bagietki?Pozdrawiam HankaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-56851398783474836152014-04-07T21:23:48.932+02:002014-04-07T21:23:48.932+02:00dziękuję Ci za informację i czujność :-)
pozdrawi...dziękuję Ci za informację i czujność :-)<br />pozdrawiam magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-83331031888412238632014-04-07T20:50:36.125+02:002014-04-07T20:50:36.125+02:00Taki sam przepis zostal opublikowany tu:
http://be...Taki sam przepis zostal opublikowany tu:<br />http://bettycook.pl/2014/01/szybkie-buleczki-bez-drozdzy/#comment-2437 Majahttps://www.blogger.com/profile/12912647755427985173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-74839239052229459092014-02-10T20:15:06.394+01:002014-02-10T20:15:06.394+01:00proszę bardzo, nie ma za co :-)proszę bardzo, nie ma za co :-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-61493860855669075132014-02-10T19:18:41.518+01:002014-02-10T19:18:41.518+01:00Właśnie włożyłam do piekarnika. Coś czuję, że będz...Właśnie włożyłam do piekarnika. Coś czuję, że będzie wspaniałe śniadanie :) Dziękuję Ci bardzo za przepis Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18117338213819530277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-27352668021548560742014-01-12T16:14:38.375+01:002014-01-12T16:14:38.375+01:00do pierogowego też nie daję jajka :-)
polecam arty...do pierogowego też nie daję jajka :-)<br />polecam artykuł http://www.przepisy.net/jajka-w-kuchni/<br /><br />p.s. Jeśli się kogoś poucza to wart się chyba jednak podpisać - jakoś brzmiałoby to wszystko bardziej wiarygodnie...<br />pozdrawiammagdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-48571639918100380812014-01-12T14:52:35.058+01:002014-01-12T14:52:35.058+01:00akurat jajko "utwardza" jakiekolwiek cia...akurat jajko "utwardza" jakiekolwiek ciasto. Robiąc ciasto na pierogi nie daję jajka, a ciasto jest lekkie i miękkieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-6675072828099084442013-11-21T15:18:30.189+01:002013-11-21T15:18:30.189+01:00często za ostateczny wygląd pieczywa odpowiedzialn...często za ostateczny wygląd pieczywa odpowiedzialna jest mąka - zbyt sucha sprawi, że wypieki będą suche, zbyt wilgotna - że "gliniane" :-( dlatego zaznaczyłam w opisie jaka powinna być konsystencja ciasta przed pieczeniem, z drugiej jednak strony warto pamiętać, że pieczywo na proszku czy sodzie zawsze będzie trochę inne w strukturze niż to na drożdżach; myślę, że możesz śmiało wprowadzać swoje modyfikacje - w końcu przepisy powinny stanowić inspirację :-) ja często wprowadzam własne zmiany do różnych przepisów :-) pamiętaj jednak, by tak regulować ilości dodawanych składników, tak żeby ostatecznie dały pożądana konsystencję całości (jeśli odejmiesz jajka zagniatane ciasto będzie twardsze, z kolei masło wpływa na zwiększenie kruchości gotowych bułek)<br />zupełnie natomiast nie mam pojęcia dlaczego Twoje bułki miały kukurydziany smak - moje nigdy takie nie wyszły (a szkoda, bo mnie by to akurat odpowiadało) ;-) <br />trzymam kciuki za powodzenie Twoich kolejnych prób<br />dziękuję za uwagi i pozdrawiam :-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-44206294789181383942013-11-18T20:33:15.243+01:002013-11-18T20:33:15.243+01:00bułki naprawdę świetnie wygladały i pachniały
bar...bułki naprawdę świetnie wygladały i pachniały <br />bardzo wyrosły co mnie zaskoczyło<br />niestety ich smak pozastawia duzo życzenia. <br />Sa przede wszystkim za suche i zbyt zbite, i mimo że nie ma w nich ani grama kukurydzy smakują, jakby były na mące, właśnie kukurydzianej.<br />jednym słowem mi nie smakują. Ale to tylko moja opinia.<br />nie mniej i tak jestem pełna podziwu że znalazłaś sposób żeby zrobić bułki bez drożdży<br />trzeba tylko-jak dla mnie-udoskonalić przepis<br />następnym razem spróbuje bez jajka i dam ciut więcej masła<br />co o tym sądzisz?<br />pozdrawiam :)yoshihttps://www.blogger.com/profile/02774355997195502909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-32643847318967063702013-11-14T22:16:14.881+01:002013-11-14T22:16:14.881+01:00mmm wyglądają przepysznie i apetycznie na pewno s...mmm wyglądają przepysznie i apetycznie na pewno spróbuję zrobię rano na śniadanko Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-85313026275363730312013-10-09T23:35:17.593+02:002013-10-09T23:35:17.593+02:00Oczywiście, że można formować inaczej :-) Jeśli bu...Oczywiście, że można formować inaczej :-) Jeśli bułki będą nieduże czas nie musi ulegać zmianie, natomiast jeśli będą większe i wysokie wtedy należałoby dodać pięć minut pieczenia. Zasada jest prosta - czym większy kawałek przeznaczony na jedną bułkę tym musi się on piec dłużej, żeby upiekł się także środek, a nie tylko wierzch bułki.magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-16658164609854904772013-10-09T10:12:34.828+02:002013-10-09T10:12:34.828+02:00a można, jak sądzę, formować inaczej? np owalne bu...a można, jak sądzę, formować inaczej? np owalne bułki nacinane wzdłuż? to-to się będzie piekło tak samo długo? Dziękuję :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-25804140066538806282013-09-25T23:14:29.629+02:002013-09-25T23:14:29.629+02:00och... zjadłabym jedną albo dwie :)och... zjadłabym jedną albo dwie :)naleśniki przepishttp://www.nalesniki.eunoreply@blogger.com