tag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post3880117145538864270..comments2024-02-15T18:11:35.366+01:00Comments on Czary - gary w kuchni: Golonka gotowanamagdamhttp://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-77581715462614762532020-02-07T19:25:50.207+01:002020-02-07T19:25:50.207+01:00Zrobiona wg przepisu i jest extra, nie trzeba 15 l...Zrobiona wg przepisu i jest extra, nie trzeba 15 lat stażu aby smakowała:) <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-43208367054736805562020-01-11T17:00:15.075+01:002020-01-11T17:00:15.075+01:00golonka jest pyszna !golonka jest pyszna !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18042665111064251886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-22985269909389106042016-03-08T08:31:32.309+01:002016-03-08T08:31:32.309+01:00Spróbowałem ugotować golonkę według powyższego prz...Spróbowałem ugotować golonkę według powyższego przepisu. Wystarczyło gotować niecałe 3 godziny, aby była miękka. Golonka wyszła wyśmienita, przyprawiona, tak jak trzeba.Daniel Paczkowskihttps://www.blogger.com/profile/12099531014792311010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-1849845028568923812015-06-23T22:16:26.392+02:002015-06-23T22:16:26.392+02:00No cóż Panie Macieju... po to są różne sposoby i t...No cóż Panie Macieju... po to są różne sposoby i techniki, by dać szansę każdej i każdą wypróbować. Ja golonkę w opisany przeze mnie sposób robię od dawna i - proszę mi wierzyć - jedzący nie mają jej nic do zarzucenia :-) niewykluczone, że w przypływie czasu sięgnę i po Pańskie porady - już taka moja natura, że zanim skrytykuję, to lubię się przekonać przez doświadczenie :-) zachęcam więc do przełamania własnych przyzwyczajeń (nawet jeśli są one jak najbardziej fachowe) i zaufania innym... pozdrawiam / Magda, kucharka - amatorka z (prawie) 20-letnią praktyką ;-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-45303994102854877882015-06-23T16:22:46.899+02:002015-06-23T16:22:46.899+02:00Hmmm. Zastanawia mnie to nacieranie na noc. Nie le...Hmmm. Zastanawia mnie to nacieranie na noc. Nie lepiej normalnie zapeklować na 3-4 dni ? Bo po natarciu na jedną noc kompletnie nic nie przejdzie do mięsa. Peklowanie wstrzykiwaniem lub na mokro lub na sucho na 3-4 dni to ok. Proszę kiedyś spróbować z tym normalnym peklowaniem a różnica będzie widoczna :) Serdecznie pozdrawiam. Maciek - Kucharz z 15 letnim stażem ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-45985717860697582682015-05-05T16:30:03.687+02:002015-05-05T16:30:03.687+02:00Zacny przepis na pyszne jadło ;)Zacny przepis na pyszne jadło ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-76340314989437716922015-04-18T08:56:21.306+02:002015-04-18T08:56:21.306+02:00tak
tak<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-50611911679357516992015-01-11T20:12:33.348+01:002015-01-11T20:12:33.348+01:00Bardzo się cieszę, że mięsko smakowało :-) dziękuj...Bardzo się cieszę, że mięsko smakowało :-) dziękuję i pozdrawiam:-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-11657985419496729662015-01-11T17:51:09.013+01:002015-01-11T17:51:09.013+01:00Witam! Dziękuje za pyszny przepis, goloneczka pysz...Witam! Dziękuje za pyszny przepis, goloneczka pyszności, nie można się oprzeć. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-75477266517100994392014-11-11T10:50:20.938+01:002014-11-11T10:50:20.938+01:00Z wywaru można zrobić czerwony barszcz, a warzywa ...Z wywaru można zrobić czerwony barszcz, a warzywa wykorzystać do sałatki ziemniaczanej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-47075184263749830802014-10-21T17:37:17.019+02:002014-10-21T17:37:17.019+02:00do czesci wywaru dodalam zelatyny i zrobilam galar...do czesci wywaru dodalam zelatyny i zrobilam galaretke z czesci miesa, a z pozostalej czesci wywaru zurek, troche miesta zalalam tez wywarem i zamrozilamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-15686869835140881262014-10-05T19:26:20.572+02:002014-10-05T19:26:20.572+02:00Dziękuję :-) Przekażę również mężowi :-)
I czekam...Dziękuję :-) Przekażę również mężowi :-) <br />I czekam na wiadomość czy mięsko smakowało :-)<br />pozdrawiam :-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-76358826231417450912014-10-05T12:24:55.319+02:002014-10-05T12:24:55.319+02:00Przepis cudo , Gratuluję.
Pani przepisu ,mężowi m...Przepis cudo , Gratuluję.<br />Pani przepisu ,mężowi małżonki.))<br />Wczoraj posoliłem za chwilę gotuję .<br />Napewno napisze czy warto było czekać )<br />Goloneczka 1,6 kg pięknaaa.<br />POZDRAWIAM<br />Bogdan GutAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13845136067180670702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-17848848146404427462014-08-03T13:52:44.350+02:002014-08-03T13:52:44.350+02:00a ja zrobiłam biały barszcz na grzybkach z octu;) ...a ja zrobiłam biały barszcz na grzybkach z octu;) pychota;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-79919113552622210412014-06-08T12:46:12.268+02:002014-06-08T12:46:12.268+02:00Do gotowania dodaje też oregano, bazylie , majeran...Do gotowania dodaje też oregano, bazylie , majeranek i przyprawę kebab i na tym wywarze robię flaczki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-28113483600191049212014-05-14T13:20:16.374+02:002014-05-14T13:20:16.374+02:00krupnik na wywarze się robi krupnik na wywarze się robi Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-25503757415591544612014-01-30T17:59:08.294+01:002014-01-30T17:59:08.294+01:00wykorzystuję tak, jak każdy inny wywarwykorzystuję tak, jak każdy inny wywarmagdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9160209523938090257.post-68678129842995486442014-01-30T09:56:36.661+01:002014-01-30T09:56:36.661+01:00a co robisz z wywarem i warzywamia co robisz z wywarem i warzywamiAnonymousnoreply@blogger.com