środa, 5 marca 2014

Pasta z wędzonej makreli



Skoro właśnie rozpoczął się Wielki Post, to mam tu dla Was coś, co pewnie nie raz przygotujecie w najbliższym czasie. Dlaczego? Bo szybko i smacznie :-) Nic dodać, nic ująć...


SKŁADNIKI

1 średniej wielkości makrela wędzona

200 g sera białego półtłustego lub tłustego (nie może być zbyt suchy)

1 mała cebula

1 łyżka majonezu

1 łyżka pasty pomidorowej

sól, pieprz


Rybę obieramy z ości i ze skóry, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do salaterki, dodajemy ser i całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, majonez, pastę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. I to wszystko - szybko?



Co do kanapki?

3 komentarze:

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)