poniedziałek, 21 września 2015

Sałatka z pomidorów



Podobno lato jeszcze nie odeszło na dobre, ale patrząc na pogodę za oknem jakoś trudno mi uwierzyć, że to prawda... ale skoro za chwilę jesień zacznie się mienić żółcią i czerwienią, to ja już dziś mam dla Was sałatkę w tych właśnie barwach :-) Niezwykle szybka i smaczna, możecie ją przygotować z pomidorów żółtych i czerwonych lub tylko w jednym kolorze - to wszystko zależy od tego jakie pomidory akurat macie :-) Gwarantuję, że będzie Wam smakowała w każdej wersji... 


SKŁADNIKI

4 pomidory

1 duża cebula lub 2 mniejsze

6 łyżek octu 10%

sól, pieprz


Pomidory kroimy w półplasterki lub ćwierćplasterki (wcześniej możecie je obrać ze skórki), podobnie cebulę. Całość doprawiamy sola, pieprzem i octem, mieszamy, a następnie odstawiamy na 15 - 20 minut. Gotowe :-) 

3 komentarze:

  1. ja dodaję szczyptę cukru i pomijam ocet :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i tym samym mamy sałatkę o zupełnie innym smaku :-)

      Usuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)