wtorek, 16 czerwca 2015

Dorsz z patelni




Dziś pora na kolejne szybkie danie. Może być ono częścią drugiego dania lub samodzielną kolacją. Oczywiście w jednej i drugiej wersji warto dodać sałatkę bądź surówkę, która Wam smakuje :-) A dlaczego ryba? Bo bardzo je lubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie rybę bez tego całego lodu pod nazwą "glazura". Dzięki temu ryba nie rozleci Wam się podczas rozmrażania i smażenia...  


SKŁADNIKI

Filet z dorsza (ze skórą) 

sól, pieprz

olej do smażenia

rozmaryn





Rybę myjemy o dzielimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy, a następnie posypujemy solą i pieprzem. Olej mocno rozgrzewamy na patelni, a następnie układamy kawałki fileta i gałązki rozmarynu. Rybę smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony, po czym zdejmujemy z patelni. I to wszystko :-)

1 komentarz:

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)