sobota, 8 marca 2014

Sałatka z selera naciowego



Niekiedy dni, które z założenia powinny być udane wcale takie nie są... na szczęście trwają na tyle długo, że mają szansę się zrehabilitować... mam nadzieję, że Wasz dzisiejszy dzień od samego początku był udany... w końcu w powietrzu czuć już wiosnę...
Skoro tak to sałatka dziś szybka, zdrowa i smaczna na tyle, że zadowoli nawet najbardziej wybrednych :-)


SKŁADNIKI

1 seler naciowy

1 słoik marynowanych pieczarek

4 jajka

200 g wędliny (szynka, ogonówka lub inna)

3 - 4 łyżki majonezu

sól, pieprz


Selera obieramy z listków (przeważnie ma na końcach takie szczątkowe ;-) ) i kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki dzielimy na połówki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwierćplasterki, wędlinę w kostkę lub w paski. Wszystko umieszczamy w salaterce, dodajemy majonez, sól, pieprz i dokładanie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną.  


  

3 komentarze:

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)