Tak sobie siedzę na tym urlopie, a procesy twórcze w mojej głowie prześcigają się w niewyobrażalnym tempie ;-) No i właśnie chciałam Wam zaproponować efekt jednego z takich procesów ;-) Szybkie, mocno sezonowe placki, stanowiące idealną alternatywę dla tradycyjnych placków ziemniaczanych :-) To do dzieła kochani! :-)
SKŁADNIKI
3 kalarepy
1/2 pęczka koperku
1 jajko
2 łyżki mąki pszennej
sól
olej do smażenia
Kalarepy obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem i kładziemy niewielkimi porcjami na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor po obu stronach.
Podajemy tak jak lubicie - z sosem, z surówką, z dipem :-)
zaskoczyłaś mnie tymi plackami z kalarepy, ciekawe!:)
OdpowiedzUsuńhaha, to dobrze :-) lubię zaskakiwać w kuchni :-)
Usuń