poniedziałek, 11 lipca 2016

Kasza jaglana z jagodami i malinami



Nie wiem jak Wy, ale ja lubię konkretne śniadania, dające mi energię na całe przedpołudnie :-) przy dwójce dzieci to się naprawdę przydaje ;-) Jeśli wiec śniadanie jest "na ciepło" to najczęściej jest to owsianka, albo manna - bo wszyscy lubią, ale od niedawna przekonuję rodzinę do kaszy jaglanej :-) Jakoś się udaje, ale wygląda na to, że to będzie długotrwały proces ;-) A ja lubię :-) Dlatego dziś mam dla Was propozycję bardzo szybkiej jaglanki. Sezonowej, pachnącej jagodami... Do dzieła :-)  




SKŁADNIKI

4 - 5 łyżek kaszy jaglanej

3 łyżki jagód

2 - 3 łyżki malin

1 łyżka syropu klonowego

2 łyżki jogurtu naturalnego




Kaszę przelewamy wrzątkiem, a następnie wsypujemy do dużej ilości gotującej się wody i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Jagody rozgniatamy widelcem, dodajemy syrop i jogurt, mieszamy i polewamy nimi kaszę. Całość posypujemy malinami. Gotowe. 



1 komentarz:

  1. pycha śniadanie :) takie mogę jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)