piątek, 10 lipca 2015

Sos do grillowanych mięs i warzyw



Dziś będzie szybko i smacznie, w sam raz na weekend :-) tak przygotowany sos świetnie podkreśli smak grillowanych mięs i warzyw, możecie go też wykorzystać jako dodatek do sałatek :-) jednym słowem przepis wszechstronnego zastosowania ;-) 


SKŁADNIKI

3 łyżki majonezu

3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego

1 - 2 łyżki ostrego keczupu

1 ząbek czosnku

mieszanka ziół prowansalskich

ewentualnie sól i pieprz do smaku


Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy z pozostałymi składnikami sosu. Schładzamy w lodówce. Gotowe.

4 komentarze:

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)