To chyba najprostszy i najkrótszy przepis jaki tu kiedykolwiek publikowałam :-) Ale sos swoje robi - idealnie sprawdza się do pizzy czy kapusty pekińskiej (pokrojoną polewamy sosem, mieszamy i gotowe). Robi się go dosłownie chwilę :-) Jedyne o czym musicie pamiętać to to, że im bardziej gęsty jogurt, tym bardziej gęsty sos, a czosnek ma być polski :-)
SKŁADNIKI
3 - 4 ząbki czosnku
1 mały kubek jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
ewentualnie sól i pieprz (jeśli majonez, którego używacie jest łagodny)
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z pozostałymi składnikami - gotowe :-)
P.S.
O tym dlaczego czosnek ma być polski czyli o różnicach między czosnkiem polskim i chińskim przeczytacie tutaj (KLIK)
najlepszy sos:)
OdpowiedzUsuńmój ulubiony sos!:)
OdpowiedzUsuń