środa, 16 lipca 2014

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką



No normalnie nie mogę uwierzyć... Środek lata, a mnie rozkłada jakaś grypa... Mało tego, dopiero po południu sobie o mnie przypomniała i jest wprost jakaś galopująca ;-) Nafaszerowałam się czym tylko się dało i mam nadzieję, że jak szybko się pojawiła, tak szybko mnie opuści... 
Jeśli chodzi o dzisiejszy wpis, to zdecydowanie nie jest to przepis, ale pomysł na coś co wszyscy znają i pewnie lubią i każdy ma swój pomysł na twarożek, a mój jest taki...


SKŁADNIKI

300 g sera białego (w kostce lub w klinku)

5 łyżek gęstej śmietany

1/2 pęczka szczypiorku

7 - 8 rzodkiewek

sól


Szczypiorek drobno siekamy, rzodkiewki kroimy w drobną kostkę. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. I już... :-) 

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie twarożek, to dla mnie najlepsza opcja na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. idealna wersja twarożku, z dużą ilością zieleniny i rzodkiewki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja chętnie poczęstowałabym się tym daniem na kolację - pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)