wtorek, 21 czerwca 2016

Sałatka z mozzarellą i awokado



No i moje starsze dziecko zaczęło wakacje... wcześniej, bo zerówka kończyła wcześniej... a ponieważ jest osoba dość energiczną i żywiołową, to cały dom żyje na najwyższych obrotach od świtu... wcale nie maleństwo budzi się pierwsze (maleństwo ma już 5 miesięcy ;-) ), ale właśnie pierworodna... Szybka kuchnia po raz kolejny stała się więc w domu numerem jeden. Dobrze, że w okresie letnim przygotowanie szybkich dań jest tak proste :-) Sałatkę, na którą przepis podaję poniżej, polecam Wam na kolację :-) 


SKŁADNIKI

1 sałata masłowa

1 opakowanie pomidorków koktajlowych

1 awokado

1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach

1 pęczek szczypiorku

1 łyżka oleju aromatyzowanego czosnkiem

1 łyżka octu jabłkowego

sól ziołowa


Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na połówki, awokado w kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Olej mieszamy z octem i solą. W dużej misce mieszamy sałatę z pomidorkami, awokado i przygotowanym sosem, przekładamy do salaterki, obsypujemy kulkami mozzarelli i szczypiorkiem. 
Gotowe :-) Sałatka bardzo dobrze komponuje się z grzankami lub pieczywem chrupkim. 

1 komentarz:

  1. takie sałatki to ja uwielbiam i właśnie na kolacje jadam najczęściej :)

    OdpowiedzUsuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)