środa, 27 kwietnia 2016

Koktajl bananowy z komosą ryżową i cynamonem



Pewnie zauważyliście,że ostatnio dużo tu tzw. szybkiej kuchni... no cóż, czasem to konieczność, a czasem zwykłą wygoda ;-) Swoją drogą to lubię zrobić coś szybko i smacznie :-) np. wszelkie koktajle - tu ich jeszcze nie opisywałam, ale robię je dość często. A robię dlatego, że szybko, że zdrowo, że to taki posiłkowy kompakt idealny właśnie na szybką przekąskę ;-) To te "bez wkładki", a te z dodatkiem sycącego wypełniacza doskonale nadają się na śniadanie. Tak jak ten, o którym tu dziś mowa :-) Z jednej strony lekki, z drugiej sycący, dostarczający energii na cały poranek. Spróbujcie koniecznie, bo to chyba jeden z najprostszych koktajli w mojej kuchni :-)


SKŁADNIKI

1 banan

1 opakowanie jogurtu naturalnego (150 - 180 g)

1/4 szklanki komosy ryżowej białej

1/2 szklanki wody

cynamon




Komosę przelewamy wrzątkiem, a następnie gotujemy w wodzie do miękkości. Przestudzoną komosę, banana, jogurt i cynamon (dajcie go według własnego uznania, ale nie za dużo, żeby nie zdominował smaku) miksujemy razem, przelewamy do szklanki i wierzch posypujemy cynamonem. 

1 komentarz:

  1. takie koktajle bardzo lubię :) i też zaczęłam je częściej wstawiać na bloga :)

    OdpowiedzUsuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)