czwartek, 21 kwietnia 2016

Wiosenna sałatka z tortellini



To co najbardziej lubię wiosną i latem, to lekkie posiłki, które można bardzo szybko przygotować. Prym zdecydowanie wiodą tu sałatki - zdrowe, sycące, lekkie :-) Te warzywne bądź owocowe idealnie nadają się na kolację bądź podwieczorek, za to te z dodatkiem makaronu czy ryżu świetnie sprawdzą się jako przekąska w pracy w porze obiadu. Właśnie taką sałatkę chcę Wam dziś zaproponować: z wiosennymi nowalijkami i tortellini służącymi jako składnik sycący ;-) Robi się ją dosłownie chwilę, a jak smakuje... pycha!


SKŁADNIKI

1 paczka tortellini z ricottą i szpinakiem

1 średni ogórek

1 pęczek rzodkiewek

1 pęczek szczypiorku

3 jajka ugotowane na twardo

1 łyżka majonezu

2 łyżki jogurtu naturalnego

sól, pieprz




Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w półplasterki, jajka i szczypiorek drobno siekamy, majonez mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem. W salaterce mieszamy tortellini, ogórka, rzodkiewki oraz majonez z jogurtem i przyprawami. Wierzch posypujemy jajkami i szczypiorkiem. 

1 komentarz:

  1. sałatki wiosną i latem również często jadam :)

    OdpowiedzUsuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)