wtorek, 26 kwietnia 2016

Surówka z kapusty pekińskiej



Nie wiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy takiej właśnie surówki :-) Łatwej w przygotowaniu, takiej która z pewnością ożywi nie jeden obiad...


SKŁADNIKI

1 małą kapusta pekińska

1 pęczek rzodkiewki

1 pęczek szczypiorku

4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego

1 łyżka musztardy

sól, pieprz


Kapustę kroimy w cienkie paski, rzodkiewkę w półplasterki, a szczypiorek drobno siekamy. Jogurt łączymy z musztardą, pieprzem i solą. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w salaterce i dokładnie mieszamy ze sobą. 
Gotowe :-) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)