czwartek, 19 maja 2016

Owsianka z masłem orzechowym i bananem




Wczorajszy dzień był mocno beznadziejny :-( i pogoda nie taka, i wszystko jakoś tak szybko musiało się dziać, mimo że czasu brak :-( Jednym słowem zawirowania na całej linii... Dobrze, że każdego poranka (no, prawie każdego) dostarczamy sobie energii w postaci płatków, owsianek, jaglanek i innych takich, na cały długi dzień - nie wyobrażam sobie, że można zacząć dzień bez śniadania... Skończyć bez kolacji - tak, to już bardziej, ale bez śniadania nie... Dlatego proponuję Wam dziś taką szybką, pyszną owsiankę :-)


SKŁADNIKI

1/2 szklanki mleka

3 łyżki płatków owsianych

1 łyżka masła orzechowego

1/2 banana

1 łyżeczka syropu klonowego




Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy aż będą miękkie, a następnie zdejmujemy z palnika, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterki, a na wierzchu układamy plasterki banana. Polewamy syropem klonowym.

6 komentarzy:

  1. Pycha! Moim zdaniem taka owsianka to najlepsze śniadaniowe połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie połączenia smaków, owsianka bardzo smaczna

    OdpowiedzUsuń
  3. owsianki również jadam często, praktycznie codziennie, choć najczęściej robię nocną - muszę ją wreszcie wstawić na bloga, może akurat wersję truskawkową skoro sezon rozpoczęty! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam klasyczne połączenie banana i masła orzechowego :)

    OdpowiedzUsuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)